Wie ben ik

Mijn naam is Karina van Maren. Ik ben eigenwijs, actief, energiek, reislustig en een echt buitenmens. Van de kleine dingen in het leven word ik al heel gelukkig. Een mooie zonsopgang, een goed Italiaans ijsje, de vogels in mijn tuin. 🙂

Na mijn sociaal agogische studie, waarin ik de richting sport & recreatie heb gedaan, heb ik veel uiteenlopende banen gehad. Van activiteitencoördinator tot reisbegeleider, van skate-instructrice tot pedagogisch medewerker bij een BSO. De rode draad is wel altijd buiten & bewegen geweest….met mensen!

Ik was enorm zoekende naar wat echt bij me paste. De onrust die ik voelde had onder andere te maken met mijn (aanleg voor) depressies. In meer of mindere mate was ik regelmatig intens verdrietig en radeloos en had ik moeite mijn hoofd boven water te houden in een maatschappij die verwachtingen van je heeft.

De therapeuten die ik in de loop van de jaren bezocht schoven het allemaal af op een winterdepressie; moeheid, somberheid en meer prikkelbaar in de herfst en wintermaanden. Jaren heb ik dit voor waar aangenomen, al voelde ik diep van binnen dat er meer was.

In 2013 liep ik voor de zoveelste keer totaal vast. Na een zomerseizoen hard werken in Italië heb ik mezelf een reis naar Nepal cadeau gegeven. Daar kwam ik in een Tibetaans klooster in aanraking met yoga. Dat raakte me zo dat ik terug in Nederland, yoga in mijn dagelijks leven ben gaan integreren. Al snel merkte ik hoeveel positieve effecten dit had op mijn lichaam en geest. Het gaf me positieve energie, meer innerlijke rust en balans.

Hoewel het vanaf toen veel beter met me ging, voelde ik dat ik nog wel een stap moest maken. In 2017 ben ik weer op zoek gegaan naar een psycholoog. Degene die ik toen vond ben ik nog dankbaar. Zij heeft me laten zien waarom dingen mij anders raken dan anderen, zij heeft me zoveel inzichten gegeven. Ik ben mezelf veel beter gaan begrijpen, en voel niet meer de druk om precies te zijn zoals de “rest”.

Wat beweegt mij

Wandelen, yoga, racefietsen en gewoon het buiten zijn. Sporten en bewegen hebben mij altijd veel plezier opgeleverd en moeilijkere tijden voor mij makkelijker gemaakt.

Omdat ik zoveel plezier uit bewegen haal wil ik dit graag met anderen delen. De afgelopen jaren heb ik daarom een aantal yoga- en wandelcoachingsopleidingen gevolgd. Met deze kennis en mijn eigen ervaringen wil ik graag anderen begeleiden in hun beweging. Of dit nu gewoon voor het plezier is of omdat er een vraagstuk is. Door bewegen komt er meer in beweging dan alleen het lichaam.

Met Moving Mindful bied ik yogalessen en wandelcoachingstrajecten aan.
Nieuwsgierig: neem gerust vrijblijvend contact met me op!

Wat vind ik belangrijk

Buiten & in beweging zijn
Individuele begeleiding & persoonlijk contact
Lichamelijke & geestelijke gezondhied