Wat is yoga

Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord Yuj dat “verbinding” betekent. Yoga is een eeuwenoude leer uit India waar je door middel van oefeningen, ademhalingstechnieken en meditatie meer in contact komt met jezelf en ontspanning ervaart in lichaam en geest.

Voor iedereen zal yoga net iets anders betekenen. In de westerse wereld zijn er helaas nog vaak een aantal misvattingen/vooroordelen over yoga:
“Ik ben niet lenig, dus ik kan geen yoga doen”
“Lang stil zitten kan ik niet, dus zal yoga wel niks voor mij zijn”
“Ik hou niet van zweverigheid, dus yoga past niet bij mij”

Als je yoga doet maak je tijd voor jezelf, je geeft jezelf aandacht. Het is een cadeau voor jezelf. Wat jouw drijfveer om yoga te doen ook is, het is altijd goed! Ik vind het belangrijk dat het jouw yoga is. Voor mij telt het niet hoe een pose er van buiten uitziet, maar hoe jij hem van binnen voelt.

“Yoga is for everybody and every body”

Voordelen yoga

Omdat ik persoonlijke aandacht en begeleiding belangrijk vind, geef ik les in een studio aan huis, in kleine groepen. Zo heb ik de tijd om naar jouw verhaal te luisteren, en naar jouw lichaam te kijken. En je, waar nodig, persoonlijke aanwijzingen te geven. Door yoga hoop ik dat je één of meerdere voordelen zal ervaren:

  • Meer rust in lichaam & geest
  • Fysiek krachtiger
  • Meer ontspannen
  • Toename van flexibiliteit
  • Emoties meer in balans
  • Energieker in je lichaam
  • Verbetering van concentratievermogen

Soorten yoga

Basiscursus yoga:
In de 5 weekse basiscursus yoga leer je een aantal basishoudingen en technieken. Je leert hoe je een houding veilig opbouwt en gebruik maakt van verschillende props (hulpmiddelen). Verder komen er ademhalingstechnieken aan bod. Door op de juiste manier te ademen ontstaat er meer ruimte in je yogahoudingen. Na deze basiscursus is het makkelijker om verschillende soorten yogalessen te volgen.
Deze cursus is geschikt voor iedereen die wil beginnen met yoga, of zijn/haar techniek wil verfijnen.

Yin Yang yoga:
De balans tussen actief & rust. Het eerste deel van de les is actiever, om de bloedsomloop op gang te brengen en je lichaam op te warmen. Het 2e deel van de les is rustiger en liggen we langere tijd ontspannen in een houding.
Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren yogi’s.

Chakra yoga:
In ons lichaam zijn 7 belangrijke energiecentra, die bekend staan als de 7 chakra’s. Elk van deze energiecentra heeft verschillende eigenschappen die bij een bepaald gebied in het lichaam horen. In elke les zal 1 chakra centraal staan, en gaan we door middel van meditatie, ademhalingsoefeningen, actieve (yang) en passieve (yin) houdingen de energie in balans brengen.
Deze lessen zijn geschikt voor zowel beginnende als ervaren yogi’s.

Rooster

Yin Yang yoga: dinsdag van 19.30-20.30 uur = VOL

Vanwege Corona start ik momenteel geen nieuwe groepen op. Zodra de situatie het weer toelaat zal ik hier de nieuwe lessen aankondigen.

Het is wel mogelijk om individueel of met z’n tweeën lessen te volgen.
Neem gerust contact met mij op over wat hierin de mogelijkheden zijn.

De yogalessen worden gegeven in Zwolle-Zuid. Klik hier voor het adres.

Tarieven

Basiscursus yoga 5 lessen = 60 euro
Yin Yang yoga 5 lessen = 60 euro
Chakra yoga 7 lessen = 85 euro

Losse les: 12,50 euro per uur

Inschrijven